Nordfyns sejeste cykel

Far og Jeppe på den seje cykel

12-årige Jeppe Emil Therkildsen fra Bogense har en cykel, der vækker stor opmærksomhed på de nordfynske landeveje. Den er nemlig, som cykler er færrest; der er plads til at have mor eller far med, der er tre hjul og plads til en stor madpakke. Men Jeppe synes, den er sej – og det er der mange i Bogense, der også synes.

Motion og sansestimulation til Jeppe

– Vi oplever nogle gange, at folk stopper op og tager billeder af den. Det er Jeppe jo ret stolt over, fortæller Lykke B. Jensen, der er mor til 12-årige Jeppe, som hun ofte deler cykelturene med.

– Han er lykkelig, når han sidder på sin cykel. Han får en masse frisk luft, han vinker til folk, og man kan se, han har den største fornøjelse, fortæller hun.

Familien cykler med Jeppe til ridning, og hvis der er en cykeludflugt med skolen.

– Det er jo fantastisk at komme ud i naturen og få nogle røde kinder og mærke årstiderne skifte, siger Lykke B. Jensen.

Ligesom klassekammeraterne

Jeppe er født med infantil autisme, hvilket blandt andet bevirker, at Jeppe har svært ved at forholde sig til de faremomenter, der er i trafikken. For at finde en løsning på det, tog familien turen fra Bogense til PF mobilitys fabrik i Timring ved Vildbjerg i 2017.

Motion og sansestimulation til Jeppe

– Den skulle ikke ligne en handicapcykel – Den skulle se sej ud! En rigtig drengecykel! Vi fik den i en matsort farve, som virkelig er flot, med et par fodhvilere til trætte ben og en stor bagagekasse, fortæller Jeppes mor.

Cykelturene giver motion og store oplevelser til familien, men for Jeppe har det en endnu større betydning.

– Når der er nogen, der gerne vil tage billeder af cyklen eller vinker til ham, får han en masse personlig interaktion. Cyklen forbedrer motorikken og turene giver en hel masse sansestimulation, som er rigtig godt for Jeppe. Samtidig giver det noget selvværd at kunne bevæge sig rundt som klassekammeraterne. Han får noget farve i kinderne og mærker årstiderne skifte, fortæller Lykke B. Jensen.

Før den matsorte trehjuler kom ind i familien, var de begrænset til en gåtur eller at sætte sig i bilen, når de skulle nogen steder. Nu kan de pakke en madpakke i bagagekassen og tage på langfart.

– Om sommeren kører vi ture til naturlegepladsen, og vi har også kørt til Langeland, hvor vi har cyklet rundt. Det er jo fantastisk. Vi har fået nogle helt andre muligheder, fortæller Jeppes mor.

Læs mere om vores seniorcykel, trehjulet elcykel og handicapcykler.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)