Jeg er meget glad for min cykel

Kim på sin trehjulede Disco

Kim Bæk fra Struer har svært ved at gå, og bruger derfor sin cykel hver dag til og fra arbejde. Om sommeren tager han på lange ture, men om vinteren bliver der kun cyklet, hvis det ikke er glat.

 

– Det er så dejligt at komme ud og få noget frisk luft, siger 56-årige Kim Bæk fra Struer.

Og frisk luft er der hver dag, når Kim Bæk cykler til og fra sit arbejde på det beskyttede værksted Via Nova i Struer. Et sted han har arbejdet i 40 år.

– Jeg elsker at være der! Det er det bedste, jeg ved, siger Kim Bæk, der arbejder med at pakke stifter til udluftningssystemer i stalde i poser.

 

Cyklen er udover handicaptaxi den eneste mulighed, Kim Bæk har for at komme rundt. Rosen i benene gør længere gåture næsten umulige.

– Hvis jeg ikke havde min cykel, var jeg gået med rollator. Men så bliver jeg træt og falder om. Det er kun på cyklen, jeg kommer rundt, fortæller Kim Bæk.

Det er cirka syv år siden, Kim Bæk fik sin nuværende cykel. En Disco med sofasæde fra PF mobility i Vildbjerg. Men der er sket lidt med den i løbet af årene; der er nemlig kommet en lille hjælper til.

 

Jeg er meget glad for min cykel

– I begyndelsen kørte jeg rigtig godt, men så begyndte jeg at få ondt i benene af at træde helt selv. Så tog jeg til fabrikken og fik sat en elmotor på. Nu har jeg lidt hjælp til at træde, og den kører så godt, siger Kim Bæk, der ikke kun bruger cyklen til praktiske formål.

– Jeg henter præmier til bankospil i butikker, og om sommeren cykler jeg fra Struer til Humlum Golf café. Jeg har også cyklen med, når jeg besøger min søster i Give. Så cykler jeg rundt dernede, fortæller Kim Bæk, der glæder sig til vejret bliver varmere, så han kan komme på langtur igen.

Læs mere om vores seniorcykeltrehjulet elcykel og handicapcykler.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)