Ingen sure miner i regnvejr og modvind

Sydbo på cykeltur

Side-by-side cykler med elmotor har gjort en stor forskel for botilbuddet Sydbo i Svendborg. Nu er der frisk luft i kinderne og røre i benene for Sydbos udviklingshæmmede og multihandicappede beboere. Det har givet helt nye muligheder for udflugter og aktiviteter på bostedet.

 

– Det hele begyndte med, at vi fik cykelture som aktivitet på vores handleplan, og så fik vi bevilliget en trehjulet elcykel med motor af Svendborg Kommune, fortæller Svend Poulsen, der er SOSU-assistent på Sydbo.

Bevillingen af cyklen faldt sammen med en beboer, der også købte en trehjulet elcykel.

– Jeg var nok lidt en forgangsmand i det med at cykle med beboerne. Men det blev jo hurtigt tydeligt, at det var rigtig godt for vores beboerne at cykle, fortæller Svend Poulsen.

Og så tog det fart. På baggrund af Sydbos anbefaling og i samråd med deres pårørende og cykelfirmaet PF mobility valgte flere beboere at investere i en cykel, så de også kunne få glæde af cykelturenes mange gavnlige effekter. Cyklerne er designet sådan, at beboerne kan træde det, de kan, og derefter følger deres ben ellers bare pedalerne med rundt. Det er den bedste løsning til beboerne, siger Svend Poulsen, der nyder at cykle med beboerne.

– Cyklen er en oplagt mulighed for frisk luft og motion. Flere af vores beboere har meget lidt mobilitet, og derfor er det rigtig sundt for dem at få rørt benene og få nogle røde kinder og lidt frisk luft, og her er cyklen jo helt oplagt, fortæller Svend Poulsen.

 

Årlig sommertur

Flere af Sydbos 24 beboere har som et delmål at gå eller cykle en tur hver dag. Og her er cyklerne blevet en vigtig del af dagligdagen.

– Hvis en beboer er lidt urolig, er det en rigtig god aktivitet at komme ud og cykle en tur. Der kommer en helt anden ro og en glæde i kroppen efter en tur på 10-15 kilometer.

Glæde er faktisk et gennemgående nøgleord, når Sydbos cykelglade SOSU-assistent fortæller om cykelturene. Hvert år arrangerer han en tur til Ærø, hvor cyklerne bliver transporteret med lastbil til færgelejet, hvor de krydser en lille del af det Sydfynske Øhav for så at cykle fra Æreskøbing til Marstal, hvor de spiser frokost.

 

Motion og sansestimulation til Jeppe

– Det er nogle små festdage, vi har, når vi kommer ud på sådan en tur. Mange af beboerne kan godt lide at sejle og komme ud og spise, og vi bliver altid så godt modtaget, når vi kommer cyklende. Der bliver vinket og dyttet venligt af os. Men det ser jo altså også festligt ud, når vi kommer kørende på alle vores cykler med flag og det hele gennem de små byer, fortæller Svend Poulsen.

Cykelturene gennemføres, uanset hvordan det danske vejr vælger at te sig. Der er nok ikke mange, der nyder regn i modvind – Men det gør Sydbos beboere.

– En dag cyklede vi over Tåsinge i voldsomt regnvejr og kraftig modvind. Men de havde det simpelthen så sjovt med det. Der var ingen brok eller nogen sure miner overhovedet. De nød det bare, og der kan man se, hvor meget cykelturene betyder for vores beboere. De kommer ud i naturen, og de sanser en masse ting. Der er cyklerne næsten uundværlige, siger Svend Poulsen.

Læs mere om vores seniorcykeltrehjulet elcykel og handicapcykler.

 

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)