Hvad er rækkevidden på en trehjulet elcykel?

Der kan være meget forskel på, hvor lang rækkevidde en trehjulet elcykel har. Der er naturligvis forskel på, om man sidder 2 personer på en dobbeltcykel med 80 kg egenvægt eller 1 person på en Stabilo eller Disco, hvor totalvægten er meget lavere. Udgangspunktet for Stabilo og Disco er 30-35 kilometer på en opladning, mens man når 25-30 km omkring på vores Duo-model – ofte længere. Du kan derfor trygt tage på længere ture eller tage cyklen i brug ofte, uden hele tiden at bekymre dig om at løbe tør for strøm på din elcykel.

Umiddelbart kan man godt tænke, at rækkevidden kun handler om batteriet – men så enkelt er det ikke. Batteriet har stor betydning, men der er også andre faktorer, der spiller ind.

Rækkevidden bestemmes særligt af:

  • Hvor meget cyklen og brugeren/brugerne vejer
  • batteriets kapacitet. Man kan tilkøbe et større batteri, og derved øge den totale køredistance på en fuld opladning betydeligt.
  • hvilket hjælpeniveau fra motoren, man vælger
  • hvor meget du selv træder i pedalerne
  • vind- og vejrforhold

Den trehjulede elcykel, vi forhandler, med den laveste rækkevidde, kan som udgangspunktet køre ca. 30 kilometer på en fuld opladning. Hvis du undlader altid at køre i det højeste hjælpeniveau og selv træder godt til, kan du godt nå op på 35-40 kilometer ­– det svarer til en forøgelse på 25 % af rækkevidden. Har du tilmed vinden i ryggen og en lidt lunere temperatur på din tur, kan du lægge lidt yderligere til cyklens rækkevidde.

Disse forhold spiller også ind på rækkevidden:

  • Hvilken hastighed, du cykler med
  • Dæktryk
  • Terræn

Vi anbefaler altid, at du læser specifikationerne for den cykel, der passer til dit behov. Her finder du også oplysninger om den enkelte elcykels rækkevidde.

Vil du vide mere om trehjulede elcykler?

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)