Hvordan oplader man en trehjulet elcykel?

Vi bliver af og til spurgt om, hvordan man oplader en trehjulet elcykel.

En trehjulet elcykel fra PF mobility skal oplades med det medfølgende ladeapparat – og kun dette, da laderen er produceret specifikt til de litiumbatterier, vi anvender. Hvis du benytter en anden oplader, er der risiko for at ødelægge batteriet, og det er både ærgerligt, dyrt og helt unødvendigt.

Du bør ikke oplade elcyklens batteri ved temperaturer under 10 grader, da kulde kan være skadeligt for litiumbatteriet. I hele vinterhalvåret og store dele af foråret og efteråret er det således nødvendigt at tage batteriet med ind. Ved temperaturer over 10 grader er det muligt at lade batteriet, mens det sidder på cyklen. Hvis du har mulighed for at få strøm i et skur eller i en garage, er det med andre ord en fin løsning om sommeren, hvor cyklen typisk benyttes mest. Så slipper du for at tage batteriet af og bære det med ind. Afhængigt af model vejer batteriet 2,6-3,8 kg.

Skal du have dit batteri med ind til opladning, skal du bruge den medfølgende nøgle. Batteriet er nemlig låst fast ved hjælp af en nøgle, der påvirker en låsepal. Låsen sikrer både batteriet fra at falde af under cykelturen og mod tyveri.

Du kan som udgangspunkt regne med, at cykelbatteriet til din trehjulede cykel skal ligge til opladning i op til 8 timer, hvis det er helt afladet. Når batteriet er fuldt opladet, er det igen klar til dine cykelture.

Efterlad ALDRIG batteriet i længere perioder uden opladning. Heller ikke om vinteren, hvor du måske ikke anvender cyklen. Du risikerer at miste din reklamationsret, hvis det konstateres, at batteriet ikke har været opladt i en periode på over 4 uger. Køb evt. en timer, der kan sørge for automatisk at lade på batteriet f.eks. en gang om ugen.

Nu ved du, hvordan du skal oplade en trehjulet elcykel korrekt.

Vil du vide mere om trehjulede elcykler?

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)