Gymnasieeleverne kommer med glade tilråb

Margrethe og Svend

Det åndelige bliver holdt ved lige med studier i teologi og fransk, og der bliver deltaget i litteraturklub og studiekreds. Fysikken bliver tilgodeset med fitness og cykling, og det er på trods, at alderen er over den pensionsmodne, og bentøjet ikke er, hvad det har været.

 

– Hver morgen, når jeg vågner, er der en bræmme af glæde henover brystet. Og jeg tror, det er fordi, vi holder hjerte og hjerne i gang, fortæller Margrethe Korup, der udgør den ene halvdel af ægteparret Svend og Margrethe Korup fra Viborg.

Og det må man sige, de gør. Svend på 85 år blev i en alder af 70 år Cand.mag. i historie og læser nu teologi for lægfolk, mens han arbejder på lokalhistorisk arkiv i Viborg. Margrethe på 69 år læser fransk, går i studieklub, i læsegruppe og til fitness to gange ugentligt.

– At holde sig åndeligt og fysisk i gang tror jeg, er noget af det vigtigste i vores alder, siger Svend Korup.

 

 

Det fysiske bliver da heller ikke forsømt. Ægteparret har altid cyklet meget, men da Margrethe for år tilbage fik et par nye hofter og knæ, blev der sat en stopper for det. Benene og balancen var ikke til en tohjulet længere, og de tog derfor turen til PF mobility ved Vildbjerg, hvor de efter et par prøveture fandt løsningen.

– Og så var jeg ikke i tvivl. Det skulle være den her, siger Margrethe om den trehjulede cykel, hun bruger til motion og dagligvareindkøb.

– Det er så godt at få noget motion på den måde, når jeg nu ikke går så godt. Jeg rører mine ben og muskler igennem, og der kommer gang i endorfinerne i kroppen, fortæller Margrethe.

 

En tryg og glad Margrethe i sadlen

Men cyklen, der egentlig var tiltænkt Margrethe, fik sig en ny delejer. Ægtemanden Svend Korup indså nemlig efter et par trafikfarlige situationer på sin tohjulede elcykel, at den nu var pensionsmoden. Det var cykellysten dog ikke, og så var det jo godt, Margrethe lige havde fået sin nye cykel.

– Det er faktisk kommet dertil, hvor jeg skal afsted hver dag, fortæller Svend og fortsætter:

– Jeg følte mig meget lidt tryg og sikker på den tohjulede til sidst. På den trehjulede sidder jeg meget roligere, og der er et godt bakspejl. Vi føler os begge meget trygge på den, fortæller Svend, der fire til fem gange om ugen cykler 25-30 kilometer.

Margrethe cykler også dagligt, og adspurgt om de nu kan finde ud af at deles om den, er svaret kontant:

– Vi har været gift i 42 år, kammerat! Vi kan finde ud af alt, griner Margrethe, der bakkes op af Svend.

– Ej det går da fint nok. Vi er jo pensionister, så vi hænger os ikke meget i klokkeslæt, siger husbonden, der fortæller, at han engang blev stoppet af nogle unge, der mente, den lignede en rigtig Harley Davison.

– Det er jo lidt sjovt. Jeg oplever også sommetider, at nogle råber ”ser godt ud!” og ”dejlig cykel”, og hvad de ellers finder på. Det er da rigtig sjovt, fortæller Margrethe.

Ægteparret og cyklen runder snart 1500 kilometer på de midtjyske landeveje, og selvom det er en stor investering, har det været det hele værd, fortæller Margrethe.

– Alt den livsglæde den giver mig, kan jeg slet ikke beskrive. Det at komme ud og få luft og røre mig ville være en stor mangel i mit liv, hvis jeg ikke havde den cykel, siger Margrethe Korup.

Læs mere om vores seniorcykeltrehjulet elcykel og handicapcykler.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)