Hvor lang tid tager en opladning af batteriet til en trehjulet elcykel?

Du kan som udgangspunkt regne med, at et helt afladet batteri til en trehjulet elcykel skal oplades natten over, altså i op til ca. 6-8 timer. Selvom laderen selv slår fra, når batteriet er fuldt opladet, kan du overveje at bruge en almindelig timer til stikkontakten for at undgå batteriet er tilsluttet strøm i længere perioder.

Sådan udregnes ladetiden på dit elcykel batteri

Vil du have den mere tekniske forklaring på, hvordan du kan udregne ladetiden, er regnestykket sådan set ret enkelt, og du skal kun bruge to oplysninger:

Du aflæser Ah-tallet på batteriets typeskilt og dividerer med den angivne ladestrøm på laderens typeskilt (typisk ca. 2-3 A). Resultatet er så det antal timer, som en fuld opladning tager. Har man eksempelvis et 15,62 Ah batteri, der er helt afladet og anvender en oplader, der lader med 2A, dividerer man 15,62 med 2 og får dermed en ladetid på knap 8 timer. Det tager naturligvis kun den halve tid, hvis batteriet kun er halvt afladet.

Dette regnestykke kan bruges til at udregne ladetiden på ethvert elcykelbatteri med enhver oplader – og altså ikke kun vores trehjulede elcykler.

Vil du vide mere om trehjulede elcykler?

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)